Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2017

METRO grupa širi poslovanje na tržište Mjanmara

U petak 24. veljače METRO Grupa najavila je ulazak na tržište Mjanmara na kojem će s tvrtkom Yoma Strategic Holdings Ltd. otvoriti platformu za dostavu hrane...

Izgradnja platforme započet će u ožujku 2017. godine, a otvorenje je planirano za početak 2018.

“Zadovoljan sam što METRO stiže u Mjanmar i tako ulazi na obećavajuće tržište koje nudi mnoštvo mogućnosti za našu B2B veleprodaju. Formiranje zajedničkog pothvata s tvrtkom Yoma Strategic Holdings važan je korak u ovoj značajnoj ekspanziji. Uvjereni smo kako će METRO-ova dokazana stručnost u područjima kao što su sigurnost hrane i upravljanje lancem opskrbe uvelike doprinijeti razvoju i unapređivanju lokalne infrastrukture nabave i distribucije," rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

Prema ugovoru, METRO će imati udio od 85 % u novoosnovanom zajedničkom pothvatu (joint venture) METRO veleprodaja Mjanmar, a vlasnik preostalih 15 % bit će tvrtka Yoma Strategic Holdings.

METRO-ova veleprodajna platforma za dostavu ponudit će rješenje za fragmentirano tržište u kojem trgovci često moraju nabavljati proizvode iz nekoliko izvora - lokalnih maloprodajnih i veleprodajnih distributera te izvoznika. Zahvaljujući ovoj platformi, profesionalni kupci, uključujući hotele, restorane, male trgovce i urede, na raspolaganju će imati više od 3.300 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram