Zatvori
Poslovni Puls
09/01/2017

Rusija ne odustaje od traženja potpune zabrane za Linkedin

Zahtjev je stigao poslije odluke Roskomnadzora o stavljanu LinkedIna na popis subjekata koji kršili ruske zakone o dijeljenju privatnih podataka. Aplikacija je prestala s radom onog trenutka kada je LinkedIn blokiran u Rusiji...

Ruske vlasti tražile se od tvrtki Apple i Google, da uklone aplikaciju LinkedIn iz virtualnih trgovina App Store i Google Play, javlja New York Times, a prenosi ruski Kommersantъ. Takav zahtjev stavio je u težak položaj tvrtke koje zastupaju slobodan protok informacija. Trenutno je aplikacija nedostupna za instalaciju korisnicima ruskih verzija dotičnih virtualnih trgovina.

Zahtjev je stigao poslije odluke Roskomnadzora o stavljanu LinkedIna na popis subjekata koji kršili ruske zakone o dijeljenju privatnih podataka. Aplikacija je prestala s radom onog trenutka kada je LinkedIn blokiran u Rusiji.

U Appleu su potvrdili za New York Times, kako su dobili zahtjev za uklanjanjem aplikacije iz njihove virtualne trgovine za rusko tržište još prije mjesec dana, no nisu htjeli dati komentar.

Roskomnadzor također do sada nije prokomentirao situaciju.

Podsjetimo, ranije je društvena mreža LinkedIn izjavila kako njihova djelatnost poštuje sve norme i pravila ruskog zakonodavstva, no obećali su razmotriti "sve moguće načine razriješenja situacije i varijante daljnjih postupanja", javlja RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram