Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2016

Hrvatska vojna industrija ne prestaje dobivati izvozne poslove

Hrvatska vojna industrija jedna je od rijetkih gospodarskih grana u zemlji koja ostvaruje stalni rast izvoza, a na svjetskoj karti izvoznika, nametnula se isključivo kvalitetom. Rezultat je to dugogodišnjih ulaganja, ali i usvajanja najvažnijih svjetskih vojnih normi u proizvodnji...

Antibalističke zaštitne kacige proizvedene u Prelogu izvoze se u 70 zemalja i već su odavno hrvatski brend. U 22 godine proizveli su više od dva milijuna kaciga, a da su izrađene prema svjetskim standardima svjedoče i potvrde o poštovanju najvažnijih vojnih normi. Nedostajao im je samo certifikat AKAP, no preloška tvrtka sada ima i to.

Akap je NATO certifikat. On omogućava da se tvrtka Šestan - Busch pojavljuje na svim natječajima koji ga traže, a sve više i više država traži taj certifikat. Kroz taj proces certificirano je i Ministarstvo obrane, a Šestan - Busch je prva tvrtka u Hrvatskoj koja ima taj certifikat, kažu.

Iako čak 98 posto proizvodnje izvoze, domaći ugovori vrlo su im važni. Inozemni natječaji, gotovo u pravilu, sadržavaju i pitanja o tome opskrbljuje li tvrtka i domaću vojsku. U suradnji s Hrvatskom vojskom preloška tvrtka razvila je nekoliko tipova kaciga.

Božićni dar ovih je dana stigao iz Francuske - u konkurenciji najjačih svjetskih igrača, preloška tvrtka pobijedila je na natječaju za proizvodnju antibalističkih zaštitnih kaciga za francusku policiju, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram