Pametni telefon Huawei P9, najnoviji flagship uređaj vodećeg globalnog proizvođača komunikacijskih uređaja Huaweia, izabran je za najbolji europski pametni telefon po izboru potrošača u sezoni 2016./2017. Izbor tradicionalno organizira ugledna Europska udruga za sliku i zvuk (European Image and Sound Association – EISA), a Huawei svojim uređajima pobjeđuje već četvrtu godinu zaredom…

Huawei P9 dizajniran je s ciljem podizanja kvalitete fotografiranja pametnim telefonom na potpuno novu razinu. To je glavni razlog zašto je Huawei P9 prvi pametni telefon koji je nastao u suradnji s kultnim brendom za fotografe, njemačkim Leica Camera.

Rezultat zajedničkog rada Huaweia i Leice kamera je s dvije leće koja je unijela revoluciju u fotografiranje mobilnim telefonima, s obzirom da se mogućnostima korištenja i kvalitetom fotografija posve približila profesionalnim DSLR uređajima. Takva je kamera otvorila posve nove mogućnosti bilježenja iznimno čistih i životnih fotografija, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. S obzirom da je jedna leća zadužena za fotografiju u boji, dok druga bilježi crno bijele fotografije, korisnik ima mogućnost izbora fotografije iznimne koloristike odnosno visoko kvalitetne autentične crno bijele fotografije.

Prema podacima iz srpnja, P9 i P9 Plus uređaja prodano je više od 4,5 milijuna. Uređaji su iznimno dobro prihvaćeni u europskim zemljama, posebno Francuskoj, Finskoj i Britaniji, navodi se u priopćenju.