Digitalizacija trgovačkih procesa i veća povezanost korisnika pokreće digitalnu transformaciju koja će omogućiti izbor besprijekornih načina plaćanja. Kao dokaz spremnosti za ovu promjenu i optimističnog stava prema njoj, Mastercard predstavlja unaprijeđeni identitet branda – pojednostavljen, moderniziran i optimiziran za svijet koji je sve više digitaliziran. Identiteta branda započinje novim logotipom i nastavlja se holističkim sustavom dizajna koji će doprinijeti naprednom, sofisticiranom i sveobuhvatnom brand izričaju u svakom segmentu poslovanja diljem svijeta…

“Mastercard je jedan od onih jedinstvenih brandova koji je prepoznatljiv diljem svijeta”, poručio je Raja Rajamannar, direktor marketinga i komunikacija Mastercarda. „Kako bismo nastavili napredovati u ovom novom digitalnom svijetu gdje se poslovanje kreće brže nego ikad, želimo modernizirati i unaprijediti brand dizajnom koji će istovremeno biti jednostavan i elegantan te nesumnjivo Mastercardov“.

Novi brand identitet, uključujući najsveobuhvatniji sustav dizajna ikad korišten u Mastercardu na globalnoj razini, primijenit će se na sve Mastercard proizvode, komunikacije i iskustva, počevši s uslugom Masterpass krajem ovog mjeseca, a zatim i na ostale usluge početkom jeseni.

Vizija Masterpassa je podržati sve oblike trgovanja u cilju obuhvaćanja najšireg spektra potreba i iskustava korisnika. Masterpass praktično i sigurno pohranjuje sve informacije o kupnji, uključujući detalje kartica Mastercard, ali i onih iz drugih mreža plaćanja, podatke o dostavi te postavke odabira načina plaćanja na jednom mjestu. Uz Masterpass, check out online ili u sklopu aplikacija obavlja se jednostavno – odabirom Masterpass tipke i autorizacijom za dovršavanje transakcije, te prislanjanjem na uređaje za beskontaktno plaćanje u fizičkim trgovinama. Masterpass također koristi danas najnaprednije sigurnosne metode plaćanja, uključujući i tokenizaciju mreže zahvaljujući kojoj su sve informacije zaštićene.