Zatvori
Poslovni Puls
08/03/2016

MasterCard pomaže novim startupima u provedbi inovativnih rješenja

Tehnologija i podaci transformiraju interakciju potrošača i poslovnih subjekata poticanjem potrebe za što bržom realizacijom novih ideja na tržištu. Dobro partnerstvo između korporacije i startupa će startupu pružiti platformu za ubrzanje provedbe inovativnih rješenja...

Program MasterCard Start Path Global, osmišljen upravo za ostvarenje tog cilja, objavio je da su otvorene prijave za startupe diljem svijeta. Od 2014. Start Path je pružio operativnu podršku, mentorstvo i ulaganja više od 60 startupa kako bi se razvila nova generacija trgovinskih rješenja.

U POTRAZI ZA STARTUPIMA IZ HRVATSKE

Start Path je u Europi zabilježio uspjehe te intenzivira potragu za startupima što je ujedno podsjetnik na inovacijski potencijal ovog područja. Primjerice, u Europi program trenutačno blisko surađuje sa startupima kao što su Rainbird, dopay, Invoice Sharing i Universal Basket.

Sudionik programa u 2015. Rainbird koristi tehnologiju umjetne inteligencije (AI) kako bi razvio alat za prodajno savjetovanje za MasterCard. Softver ovog startupa objedinjava trenutačno dostupno znanje i praktična iskustva u prodaji te će s vremenom moći poboljšati učinkovitost prodajnih timova u Ujedinjenom Kraljevstvu koji rade s bankama na kreiranju programa vjernosti.

Rainbird, sa sjedištem u Norwichu, je u MasterCard program uključen od studenog prošle godine, a kroz sudjelovanje je, osim poslovne mogućnosti u segmentu prodaje kompanije MasterCard, dobio pristup MasterCard partnerima te mentorstvo MasterCard stručnjaka posebno prilagođeno njihovim potrebama.

„Startupi aktivno eksperimentiraju s novim rješenjima koja bi trebala transformirati status quo prisutan u nizu industrija, uključujući financijske usluge, maloprodaju i zdravstvo“, rekao je Stephane Wyper, globalni voditelj programa MasterCard Start Path. „Možemo pružiti ključnu podršku kroz operativnu stručnost i pristup nepresušnom izvoru potrošača, kanala i partnera. U svega dvije godine Start Path Global ostvario je sjajne rezultate u pružanju pomoći startupovima pri pretvaranju inovacija u održiva poslovna rješenja.“

Rainbird je samo jedan primjer partnerstva programa Start Path sa startupima u cilju razvijanja i testiranja tehnoloških rješenja nove generacije. Start Path pomaže i nekoliko drugih startupa iz istog segmenta u istraživanju novih tržišta i poslovnih subjekata.

Tim programa Start Path je upravo započeo suradnju sa startupom dopay sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu koji poslodavcima omogućava elektroničku isplatu plaća zaposlenicima bez bankovnog računa. Tu je i Universal Basket, također iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji nudi univerzalnu košaricu za kupnju, omogućujući potrošačima kupnju iz više izvora uz samo jedan checkout. Zatim, Invoice Sharing, sa sjedištem u Nizozemskoj, platforma je za distribuciju elektroničkih računa bez naknade. U okviru programa dopay, Universal Basket i Invoice Sharing dobili su pristup globalnoj mreži MasterCard stručnjaka, veze s MasterCard trgovačkim partnerima te priliku za integraciju s MasterCard proizvodima i alatima.

U svakom kvartalu se u MasterCard Start Path uključuje novi niz startupa koji ulaze u šestomjesečni virtualni program. Trenutačno su otvorene prijave za šesto izdanje, i to do 21. ožujka 2016.

KAKO SE PRIJAVITI

1. prijavu treba predati na www.f6s.com/mastercardstartpathglobal2016 do 21. ožujka 2016. u 18 sati

2. prijavitelj će emailom primiti potvrdu

3. tim programa Start Path će pozvati 20 kompanija na tzv. Pitch Day u Torontu 11. i 12. svibnja 2016.

- neke će kompanije izravno kontaktirati tim programa Start Path za detalje o prijavi

- Pitch Day je prilika za uključivanje u program, ali i upoznavanje velikih kompanija koje su partneri projekta

4. osam kompanija će dobiti ponudu za uključivanje u program

5. program će službeno početi u lipnju 2016., dok će lokacija biti najavljena naknadno

Bit će organizirana dva termina u kojima će zainteresirani moći dobiti više detalja o procesu prijave:

* srijeda, 16. ožujka u 10 sati

* srijeda, 16. ožujka u 18 sati

Za registraciju posjetite www.startpathglobal.youcanbook.me

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram