Na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni MasterCard i WISeKey najavili su partnerstvo kojim će omogućiti beskontaktna plaćanja putem odabranih luksuznih satova i nosivih elektroničkih uređaja…

WISeKey trenutačno surađuje s brojnim proizvođačima vrhunskih satova, uključujući Hublot i Bulgari, koji koriste patentirani sigurnosni softver tvrtke WISeKey, WIS.WATCH. Ovo partnerstvo dodaje nove uređaje i marke postojećim MasterCard programima kako bi omogućilo plaćanja putem svih modnih dodataka ili nosivih elektroničkih uređaja – od narukvica za fitness do hladnjaka.

“Naša suradnja s tvrtkom WISeKey izvrstan je primjer načina na koji funkcionalnost plaćanja može imati transformativnu vrijednost za razne proizvođače uređaja i potrošačima stvoriti okruženje za sigurnu i jednostavnu kupnju”, izjavila je Sherri Haymond, viša potpredsjednica odjela Digitalnih plaćanja i laboratorija u korporaciji MasterCard. “Zajedno s tvrtkom WISeKey koristimo inovativnu tehnologiju i stručnost kako bismo unijeli revoluciju u načine plaćanja.”

Zahvaljujući posvećenosti obiju tvrtki napretku sigurnosti plaćanja u stvarnom i digitalnom svijetu, MasterCard će integrirati svoju tehnologiju plaćanja s rješenjem Cryptographic Root of Trust for IoT tvrtke WISekey te rješenjem NFCTrusted©, čime će potrošači dobiti slobodu da sigurno kupuju koristeći svoj omiljeni sat ili nosivi elektronički uređaj.

“Suradnja tvrtki WISeKey i MasterCard otvorit će vrata dodatnim mogućnostima e-trgovine i marketinga za proizvođače luksuznih nosivih uređaja i satova. Potencijal za poboljšanu komunikaciju s potrošačima može dovesti do povećanja odanosti potrošača i ponovnih kupnji”, rekao je Carlos Moreira, direktor tvrtke WISeKey.

WISeKey je vodeći svjetski pružatelj rješenja za digitalnu sigurnost. Tvrtka pripada među vodeće u sektoru informacijske cyber sigurnosti, upravljanja identitetom i usluga mobilnog softvera, a njezina je misija postizanje globalnog rasta sigurnih elektroničkih transakcija pružanjem napredne tehnologije i usluga za pojedince, poduzeća i vlade za provjeru i zaštitu digitalnog identiteta na razini svih osobnih, poslovnih i administrativnih transakcija koje se provode putem interneta. WISeKey je osnovan 1999. u Ženevi (Švicarska), član je Svjetskog gospodarskog foruma za globalni rast.

MasterCard je platna i tehnološka kompanija. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija.