Nakon samo dva tjedna od pokretanja usluge, Zagreb je postao jedan od najbrže rastućih gradova u Europi s nevjerojatnim razinama potražnje po cijelome gradu…

Aplikacija je otvorena oko 50 tisuća puta od pokretanja usluge i 13 tisuća puta prije toga. Prosječna ocjena vozača je 4,8 zvjezdica od mogućih pet.
Zanimanje za Uber postoji u cijelome gradu, sve od Svete Nedjelje do Dugog Sela.

Loic Amado, glasnogovornik Ubera u Hrvatskoj, rekao je:

„Bila su ovo dva najuzbudljivija tjedna u povijesti kompanije u Europi. Vozači nam govore kako odrađuju više vožnji u kraćem vremenskom razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajući sljedeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vrijeme tijekom kojega ne zarađuju. Vozači u prosjeku imaju 30 posto više vožnji nego su imali tijekom istog radnog vremena prije dolaska Ubera.“

Svi vozači na platformi uberX u Zagrebu su kvalificirani i u potpunosti licencirani profesionalci. Svaka od Uberovih vožnji mora se naručiti putem aplikacije, a baš svako se plaćanje odvija elektronski, zbog čega je cijeli proces bezgotovinski i lako provjerljiv.

„Svaki grad je različit i razlozi zbog kojih ljudi biraju Uber su različiti. S 13 tisuća otvaranja aplikacije prije pokretanja usluge znali smo da će potražnja biti velika, no nakon 50 tisuća otvaranja aplikacije u posljednjih dva tjedna i osam tisuća registriranih korisnika, oduševljeni smo s golemom potražnjom za našom uslugom u Zagrebu“, izjavio je Loic Amado.