Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2015

Odlična sezona na nautičke marine

Iako je sezona na vrhuncu, turistički djelatnici već zbrajaju ovogodišnje dobre rezultate, a među njima i ACI-jeve marine. Hvale se da ovo ljeto izvrsno posluju...

No za više i bolje i njima su kako bi ostali konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu, itekako potrebne promjene i modernizacija. Iako naše marine kapacitetom ne mogu konkurirati desecima tisuća vezova na Mediteranu, mogle bi kvalitetom i uslugom, što dugogodišnji iskusni nautičari navode kao razlog dolaska i ostanka u ACI-ju.

Kako bi podignuli kvalitetu usluga i zadovoljili nove trendove na tržištu, u ACI-ju ne razmišljaju o javno iskazanom interesu turskog investitora za preuzimanje marina, već o modernizaciji i novom investicijskom ciklusu, javlja HRT.

Ono što ACI nema, a kako stvari stoje ni neće skoro imati, vezovi su za najluksuznije megajahte. Prva ACI-jeva marina koja će biti preuređena za prihvat megajahti ona je u Rovinju, a to je plan i s marinom u Ičićima.

Do tada će se one, ali i sve ostale marine na Jadranu, morati boriti s nelojalnom konkurencijom lučkih uprava. One sve više nude vezove za inozemna plovila koja se od našeg ulaska u Europsku uniju mogu vezivati i izvan marina.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram