Nema straha za Brodosplit, poručio je vlasnik brodogradilišta Tomislav Debeljak. Tvrdi da je od njegova dolaska tvrtka 20-ak milijuna kuna u plusu. Iako su navozi prazni, Debeljak kaže da samo zločesti ljudi mogu govoriti kako brodogradilište nema posla jer je ‘knjiga narudžbi dupkom puna do veljače 2017. , a radi se i prekovremeno’. Kazao je i kako trenutačno dogovaraju jedan veliki projekt…

S ovakvim tvrdnjama ne slaže se sindikalni čelnik Vedran Dragičević, koji smatra kako je ‘minuta do 12’ da se spasi škver i ugovori gradnja novih brodova. Je li situacija bolja ili lošija, trebalo bi presuditi Ministarstvo gospodarstva. No nisu htjeli pred kameru dok se ne održi sjednica Nadzornog odbora potkraj ovoga tjedna. Nisu željeli komentirati ni je li Ministarstvo zadovoljno na koji način Brodosplit troši državni novac iz petogodišnjeg plana restrukturiranja. Riječ je o ukupno milijardu i pol kuna.

Najvažnije je pitanje na kraju priče što će biti s Brodosplitom i s više od dvije tisuće radnika za dvije i pol godine, kad država prestane uplaćivati novac brodogradilištu. Tek tada ćemo vidjeti koliko je imala smisla priča s privatizacijom i prodajom Brodosplita DiV grupi, piše HRT.