Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2015

Studentska Univerzijada kao poticaj na ulazak u poduzetništvo

Ministar turizma Darko Lorencin i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Darko Liović potpisali su sporazum o provedbi projekta UNIverzI-JA-DA...

Projekt je pokrenula Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja kroz Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora želi potaknuti studente na poduzetničke aktivnosti već za vrijeme studija, priopćili su iz Ministarstva turizma.

"Cilj projekta UNIverzI-JA-DA je podržati najbolja studentska rješenja koja će pomoći u organizaciji Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Osnovni je smisao projekta pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studentski projekti trebaju doprinositi društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito, pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon Europskih sveučilišnih igara.“ naglašava predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Darko Liović.

Ministarstvo turizma je za ovaj projekt izdvojilo 200 tisuća kuna koje će biti dodijeljeno studentima, za dva projekta iz kategorije turističke promocije hrvatske kulture i sporta.

"Važnost ovog projekta nije povezana samo s organizacijom Europskog sveučilišnog prvenstva i promotivne vrijednosti prvenstva za Hrvatsku u turističkom i sportskom smislu, već i edukativna i poduzetnička inicijativa. Turizam je gospodarska grana koja se stalno razvija i trendovi se nerijetko mijenjaju. Upravo je zato važno poticati inovativnost i kreativnost kod mladih ljudi kako bi u budućnosti poduzetnici u turističkom sektoru mogli biti što konkurentniji i u konačnici jednog dana i stvarati trendove.“ izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

Ovom prilikom HAMAG-BICRO je također potpisao sporazum sa Udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koja definira studentski zadatak za izradu mobilne aplikacije.

"Europske sveučilišne igre predstavljaju najveći europski sportski događaj u 2016. godini te ujedno i najmasovniji sportski događaj u hrvatskoj povijesti. U 2016. godini Zagreb i Rijeka ugostit će preko 5.500 studenata, o kojima će se brinuti oko 1.500 volontera. Međutim, više od navedenog, želja nam je da Igre budu poticaj širih društvenih promjena. Ovaj projekt, u kojem studenti stvaraju dodatne vrijednosti za druge studente i društvo općenito, na najbolji mogući način predstavlja duh i moto Igara, srce vjeruje - duh ostvaruje.“ smatra glavni tajnik Udruge ESI2016, Marko Žunić.

Prijaviti se mogu studenti (redovni i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Prijava je moguća pojedinačno ili u timu. Natječaj je otvoren od 14. svibnja do 14. rujna 2015. Posebna pažnja prilikom evaluacije prijava obratit će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj se prijavljuje putem internetske stranice www.mspi.hr .

Odabir šest finalista će se održati 21. rujna 2015. godine, a prezentiranje projekata od strane studenata i objave pobjednika natječaja će biti 11. studenog 2015.godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram