Gostujući u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada ministar turizma Darko Lorencin rekao je da je dosadašnjim turističkim rezultatima više nego zadovoljan. Rezultati su povećani, simbolični, ali pokazuju pomak…

“Prosinac, siječanj i veljača bilježe velik rast – to je rezultat Programa 365. Očekujemo povećanje broja destinacija u programu na oko 35-40”, istaknuo je Lorencin.

Dodao je da su indikatori za sezonu dobri:

“Prema najavama stanje bookinga je za 10-15% veće nego prošle godine”, istaknuo je.

Rekao je da je variranje cijena čista komercijalna procjena. “Mi kao javni sektor nemamo utjecaja na njih”. Smatra da je Hrvatska privlačna autodestinacija, što joj omogućuje povoljne cijene, jer je auto jeftiniji od aviona. Naglasio je i da je Hrvatska sigurna zemlja, a MUP poduzeo sve predradnje pa nema straha za sigurnost turista. Zbog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pojačan je nadzor duž granice s BiH.Lorencin je istaknuo kako je važno motivirati turiste da dođu izvan sezone.

“Projekti poput Tour Of Croatia pokazuju da nudimo više od sunca i mora”, rekao je. Jedna od novina je da lokalne zajednice mogu same za sebe odlučiti hoće li neki restoran ili noćni klub raditi dulje od ponoći.