Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2015

Overseas i iNovine u žestokom napadu na Todorićev Tisak

Nakon uspješne 2014. godine obilježene rastom operativne dobiti od 41 posto, Overseas Express širi dostavnu mrežu na 300 kioska i mijenja vizualni identitet...

Na većini od 300 iNovine kioska kupci će od mjeseca svibnja 2015. godine moći predati paket kojeg će Overseas Express isporučiti u roku jednog do dva radna dana na drugi kiosk ili na kućnu ili poslovnu adresu primatelja. Pošiljatelji na raspolaganju imaju 5 kutija s jedinstvenom cijenom bez obzira na masu pošiljke.

"Već dolazimo u stotine tisuća kućanstava kada isporučujemo ili preuzimamo pošiljke, a mrežom od gotovo 300 dostavnih mjesta na iNovine kioscima želimo omogućiti korisnicima da jednostavnije dođu k nama kada oni to žele", objasnio je predsjednik Uprave Overseas Expressa Boris Brković i dodao da se ovdje radi o logičnom nastavku širenja dostavne mreže i približavanju privatnom korisniku.

Usluga je prvenstveno namijenjena web trgovinama koje svojim kupcima žele pružiti jeftiniju i fleksibilniju uslugu dostave paketa te privatnim osobama koje trguju online. Usluga uključuje besplatnu zaštitu od prijevare.

"Overseas Express jedini nudi besplatnu zaštitu od prijevare uz svaku pošiljku koja se dostavlja s pouzećem", kazao je Brković i istaknuo da su zaštita od prijevare i najava prispijeća pošiljaka putem emaila i SMS-a temeljne usluge koje korisniku garantiraju sigurnost i jednostavnost korištenja.

Bruto dobit (EBIT) iznosila je na kraju 2014. godine 5,5 milijuna kuna, što je 41,9 posto više nego 2013. godine, čime je stopa operativne dobiti porasla s 4,5 posto na 5,9 posto.

Ulazak u Europsku uniju je pokazao iznimne rezultate tako što je Overseas Express povećao broj prevezenih paketa u uvozu i izvozu za 91 posto u odnosu na prethodnu godinu.

"Gubitak prihoda od carinskog posredovanja ulaskom Hrvatske u EU smo višestruko nadoknadili snažnim rastom prodaje međunarodnih usluga", rekao je Peter Umundum, član Uprave Austrijske pošte i istaknuo da se očekuje još snažniji rast kako se hrvatski potrošači budu više okretali online kupovini, a hrvatski poduzetnici prodaji putem interneta u zemlje EU27.

Povećanju prodaje na domaćem tržištu su uvelike doprinijeli tehnološki iskoraci poput nove mogućnosti povezivanja s kupcima putem WebAPI interfacea i značajno većem zadovoljstvu korisnika koji koriste sustav najave pošiljaka putem SMS-a i emaila. Na troškovnoj strani povećana je efikasnost logističke mreže otvaranjem distributivnih centara u Kutini, Šibeniku i Gospiću, dok se u 2015. godini očekuju otvaranja centara u Makarskoj, Puli i Ivanić Gradu.

Austrijska pošta, kao matica Overseas Expressa, je prethodnu godinu također završila s velikim uspjehom. U 2014. godini prihod grupe Austrijske pošte je iznosio 2,37 milijardi eura što predstavlja rast od 0,2 posto u odnosu na prošlu godinu. Nadalje, operativna dobit (EBIT) porasla je 5,9 posto, u odnosu na prošlogodišnji rezultat, odnosno na 196,6 milijuna eura.

Nakon 20 godina postojanja Overseas Express mijenja vizualni identitet. Novi vizualni identitet Overseas Expressa obilježava stilizirani narančasti poštanski rog. Taj karakterističan logotip će tijekom 2015. i 2016. godine početi primjenjivati sve tvrtke kćeri Austrijske pošte u srednjoj i istočnoj Europi – u Hrvatskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Obojat ćemo stotine vozila, stotine dostavljača će dobiti nove uniforme, sve zgrade će dobiti novi korporativni izgled, no očekujemo da će stotine tisuća korisnika biti sretniji zbog toga jer pružamo bolju uslugu", rekao je Carsten Wallmann, direktor za srednju i istočnu Europu u Austrijskoj pošti i dodao da su upravo ti zadovoljni kupci garancija uspjeha Overseas Expressa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram