Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2015

Nakon portala pokrenuta i mobilna aplikacija za praćenje cijena goriva

Mobilna aplikacija s cijenama goriva na benzinskim postajama dovršena je i besplatno dostupna na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, izvijestio je ministar Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare...

Aplikaciju se može instalirati na sve vrste mobilnih uređaja. Korisnici uz njezinu pomoć mogu pratiti kretanje cijena na benzinskim postajama i usporediti ih.

Uz informacije o cijenama derivata, aplikacija će putem geolokacije ili pretraživanja davati informacije o udaljenosti korisnika od benzinske postaje, kao i druge korisne informacije za vozače, poput radnog vremena ili postojanja pristupa za invalide.

Putem portala o cijenama goriva i aplikacije potrošači mogu prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva, primjerice eventualna odstupanja od cijena dostavljenih Ministarstvu gospodarstva.

Iz ministarstva ističu kako, uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, žele potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima.

MinistarVrdoljak poručio je trgovcima da će oni koji budu imali cijene znatno više od drugih, riskirati gubitak tržišta i obratno, oni s povoljnim cijenama mogu očekivati veći tržišni uspjeh.

U tijeku je razvoj inačice aplikacije za engleskom jeziku, koja bi od posebne koristi trebala biti turistima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram