Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2014

Kina i dalje ostaje "motor" svjetskog gospodarskog oporavka

Premijer Li Keqiang, koji je u posjeti Njemačkoj, izjavio je kako je Kina unatoč smanjenju rasta još uvijek važna pokretačka snaga svjetskog gospodarskog oporavka...

Ovo je izjavio na okupljanju europskih poduzetnika i političkih čelnika u njemačkom gradu Hamburgu.

Rekao je kako Kina neće doživjeti nagli gospodarski pad, dodajući kako zemlja ima sposobnosti održavanja gospodarskog rasta i u budućnosti.

Istaknuo je kako će se to uglavnom oslanjati na reforme i inovacije, opisujući reforme kao poticaj gospodarskog rasta.

U međuvremenu, kineski premijer je izjavio kako je Kina spremna zajednički raditi s EU, uključujući i Njemačkom, kako bi se postavio primjer za globalnu suradnju.

"Najvažniji temelj suradnji između Kine i Njemačke je gospodarska suradnja.".

Izjavio je i kako se Kina i Eu nalaze u kritičnoj fazi razvoja.

Pozvao je obje strane na zajednički rad u područjima trgovine, investicija, suradnje u inovacijama te u rješavanju globalnih izazova.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier je izjavio kao europsko-kineska suradnja služi interesima Njemački, Kine, ali i ostatku svijeta.

Kada je premijer Li posjetio Berlin, Kina i Njemačka su objavile zajednički plan djelovanja u potrazi za poboljšanjem gospodarske suradnje između dviju nacija u srednjem i dugom roku.

Čelnici iz obje zemlje su izjavili kako predani promicanju rasta kroz reforme i inovacije te poboljšanju konkurentnosti.

Premijer Li Keqiang se nalazi na europskoj turneji, u kojoj će posjetiti tri zemlje - Njemačka, Rusija i Italija, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram