Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2013

WSJ: Kineski Lenovo zainteresiran za BlackBerry?

Kineski proizvođač računala i telefona Lenovo razmišlja o podastiranju ponude za potpuno preuzimanje kanadskog proizvođača pametnih telefona BlackBerry, objavio je danas Wall Street Journal...

Taj američki dnevni list, pozivajući se na neimenovane izvore dobro upoznate s navedenim pitanjima, navodi dalje kako je Lenovo potpisalo tajni sporazum o pristupu računima BlackBerryja.

Ako se realizira njegova kupnja BlackBerryja, bila bi to jedna od najvećih i najznačajnijih akvizicija neke zapadne kompanije od strane kineske tvrtke, piše dalje WSJ.

U kolovozu je BlackBerry najavio uspostavu odbora koji će odlučiti hoće li se ići u prodaju ili će se tražiti druga opcija za tog nekadašnjeg lidera na tržištu pametnih telefona.

Kanadski investicijski fond Fairfax Financial, vlasnik 10 posto udjela u BlackBerryju, u rujnu je predložio da otkupi ostatak kompanije po cijeni od devet dolara po dionici. Tom ponudom vrijednost kompanije procjenjuje se na 4,7 milijardi dolara.

Prošli tjedan je pak utemeljitelj BlackBerryja Mike Lazaridis kazao da razmatra mogućnost podastiranja protuponude. Lazaridis, vlasnik 5,7 posto dionica, postigao je dogovor s drugim osnivačem tvrtke Kanađaninom Douglasom Freginom o kupnji preostalih dionica koje nisu u njihovom vlasništvu. Zajedno, naime, drže 8,0 posto kapitala.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram