Građevinska tvrtka Tehnika danas je na Zagrebačkoj burzi objavila da nastavlja radove na Centru Vrbani, u bivšoj zgradi Cimosa na križanju Zagrebačke ulice i Ulice hrvatskog sokola…

Iza investicije vrijedne dvadesetak milijuna eura stoji tvrtka Vrbani centar, čiji su osnivači tvrtke Allegheny Financial i Nikica Gabrić, prenosi T-Portal.

Prva je tvrtka u vlasništvu Ninoslava Pavića, suvlasnika EPH, Stjepana Oreškovića – bivšeg direktora iste medijske kuće, i Damira Farkaša, nekadašnjeg šefa Hypo Consultantsa. Druga je tvrtka u vlasništvu oftalmologa Nikice Gabrića koji je nedavno pokrenuo novu političku opciju Nacionalni forum.

Građevinska tvrtka Tehnika izvijestila je da je sklopila dopunski ugovor s tvrtkom Vrbani Centar o nastavku gradnje poslovne građevine (bivša zgrada Cimosa) u Zagrebu, vrijedan 10,55 milijuna eura. Prvi su ugovor potpisali u veljači prošle godine i on je bio “težak” 11,5 milijune eura.

Iz Tehnike su priopćili kako gradnja započinje odmah, a završetak je planiran u roku od četrnaest mjeseci. Na mjestu nekadašnjeg Cimosovog nebodera niknut će poslovna zgrada s trgovačkim i zdravstvenim sadržajima prema projektu poznatog arhitektonskog ureda 3LHD, prenosi T-Portal.