Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2013

Kalifornija tuži glasovitu investicijsku banku JP Morgan Chase

Kalifornijske vlasti optužile su proteklog tjedna banku JP Morgan Chase za poplavu upitnih tužbi kojom banka vrši naplatu dugova po kreditnim karticama...

Državna tužiteljica Kamala Harris podnijela je vrhovnom sudu tužbu u kojoj je JP Morgan, najveća američka banka, optužena za kršenje prava potrošača prilikom naplate kartičnih dugova prema desecima tisuća klijenata te banke u Kaliforniji.

U periodu od tri godine, od siječnja 2008. do travnja 2011., JP Morgan podnio je tisuće tužbi svakog mjeseca kako bi naplatio dugove koje su klijenti imali po kreditnim karticama. U samo jednom danu, kako pokazuju sudski registri, JP Morgan podnio je 469 tužbi.

Kako navodi tužiteljica, JP Morgan je prilikom podizanja tužbi koristio neprovjerene dokumente, što je označeno kao nezakonita praksa.

Nadalje se navodi da je JP Morgan uspostavio način naplate kartičnih dugova na način koji zloupotrebljava kalifornijske zakone, kako bi proces naplate bio što brži i jeftiniji.

Tužiteljica dodaje da je "JP Morgan odgovoran za sistematsko korištenje nezakonitih mjera kako bi preplavio kalifornijske sudove tužbama protiv klijenata".

U nekim slučajevima dužnici nisu bili ni obaviješteni da je protiv njih podignuta tužba te su za nju saznali tek kada je proces završio, a oni se suočili s naplatom duga, prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram