Zatvori
Poslovni Puls
07/05/2013

Shopping putem mobitela još uvijek nije postao dio mainstreama

Europljani i Amerikanci žele da mobilne interakcije budu dio njihova sveobuhvatnog doživljaja pri kupnji mješovite robe, navodi se u istraživanju tvrtke Symphony EYC...

Istraživanje je izbistrilo tri ključna trenda kupnje. Prvi je trendi personalizacija, gdje kupci žele da ih se prepozna kad uđu u trgovinu, žele primati prilagođene ponude i upravljati maloprodajnim programima lojalnosti svojim mobilnim uređajima.

Drugi su trend mobilne usluge, gdje većina kupaca želi upotrebljavati svoje mobilne uređaje za usporedbu cijena u trgovini, pronalaženje proizvoda i slanje povratnih informacija. I treći je trend mobilna kupnja jer, usprkos želji za mobilnim uslugama, vrlo malen broj kupaca uistinu koristi svoje mobilne uređaje za kupnju živežnih namirnica.

Kupci u SAD-u i u Europi još nisu prihvatili kupnju putem mobilnih uređaja jer samo 5,6 posto Amerikanaca i 8,7 posto Europljana kažu da su uistinu koristili svoje mobilne uređaje za kupnju mješovite robe. Istraživanje koje je za tvrtku Symphony EYC provela tvrtka Vision Critical obuhvatila je 1000 kupaca u SAD-u i 3130 europskih kupaca u Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji tijekom dva tjedna u razdoblju predblagdanske kupovine, prenosi Večernji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram