Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2013

Aktivisti kupili parcelu na predviđenom mjestu izgradnje Golf Parka Dubrovnik!

Kupnja djelića zemlje uobičajena je metoda svjetskih udruga za zaštitu okoliša kada se bore protiv otimačine zemlje", objasnio je Enes Ćerimagić...

Naime, Zelena akcija je nedavno uspjela kupiti parcelu od šezdesetak metara kvadratnih zemlje na Srđu, javlja H-alter.

"Zemljište smo platili deset tisuća kuna. Cilj kupnje zemlje je bio osigurati status stranke u postupku ako dođe do toga da Razvoj golf počne izvlašćivati privatne vlasnike", objasnio je Enes Ćerimagić, pravnik Zelene akcije.

Tih šezdeset kvadrata se nalazi na čestici koja je u većinskom vlasništvu Razvoj golfa, ističu u najutjecajnijoj hrvatskoj udruzi za zaštitu okoliša.

Ovu metodu koriste brojne svjetske udruge za zaštitu okoliša kada se bore protiv otimačine zemlje. Na primjer, u kampanji Tripping Up Trump brojne škotske javne osobe kupile su komadiće zemlje u obuhvatu Trumpovog golf projekta i na taj način pokazali podršku farmeru kojega je multimilijarder želio izvlastiti. U Švicarskoj pak organizacija Pro Natura kupuje zemlju i na njoj radi zaštićene prirodne rezervate.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram