Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Autoindustrija prelazi na IT: GM će zaposliti 1.000 informatičara!

Američki automobilski div General Motors najavio je da namjerava zaposliti tisuću informatičara u novom IT inovacijskom centru u predgrađu Phoenixa, u američkoj saveznoj državi Arizoni...

Najveći američki proizvođač automobila očekuje da će u sljedeće tri do pet godina zaposliti više od 4.000 novih informatičara u centrima u saveznim američkim državama Arizoni, Texasu, Georgiji i Michiganu.

Više od 1.000 ljudi već je angažirano u ostala tri centra, objavila je kompanija u srijedu.

"Konkurencija je žestoka u zapošljavanju talentiranih IT profesionalaca. Kako bismo upravo mi zaposlili najbolje i najpametnije, moramo stvoriti takve prilike za zapošljavanje koje će našu kompaniju razlikovati od konkurencije, a lokacija je jedna od tih prednosti", rekao je direktor za informacije GM-a Randy Mott.

GM je najavio zapošljavanje tjedan dana nakon što je konkurent Chrysler objavio da namjerava zaposliti oko 1.250 radnika i uložiti gotovo 374 milijuna dolara u proizvodnju sustava za prijenos brzina u montažnom pogonu u saveznoj američkoj državi Indiani, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram