Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2013

Kina ove godine prestiže Europu po broju proizvedenih automobila

Prema najnovijim prognozama Kina će u ove godine prestići Europu po broju proizvedenih automobila...

Kako piše Financial Times, prema projekcijama koje su za taj list napravile ugledne svjetske konzultantske kuće, kineski proizvođači automobila ove će godine proizvesti oko 19,6 milijuna putničkih i lakih komercijalnih vozila. Na osnovu iste prognoze, sve tvornice automobila koje se nalaze u Europi u 2013. godini proizvest će ukupno 18,3 milijuna vozila.

Ova prognoza još je impresivnija u korist Kine, ako se zna da su u projekciju za Europu uračunati i automobili koji će se izrađivati u Rusiji i Turskoj, dvije velike zemlje u kojima je automobilska industrija u ekspanziji.

S druge strane, ne treba zaboraviti da su mnogi od najvećih proizvođača automobila u Kini zapravo - stranci. VW grupa, General Motors, BMW, Toyota...

Usporedbe radi, Kinezi su 2012. godine sklopili 17,8 milijuna automobila, dok su njihove kolege u Europi u iste godine proizveli 18,9 milijuna automobila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram