Zatvori
Poslovni Puls
22/10/2012

Tunelom ispod La Manchea prošlo 300 milijuna putnika

POVEZANE OBJAVE:

Eurotunel je proslavio prijelaz tristomilijuntog putnika ispod La Manchea otkad je 1994. pušten u promet...

Eurotunel je podmorski željeznički tunel koji omogućava povezivanje Pariza i Bruxellesa s Londonom u rekordnom vremenu.Većina putnika (oko 57%) - vozači osobnih automobila, putnici u autobusima, vozači kamiona - korisnici su tzv. shuttle usluge, odnosno prijevoza vozila vlakom posebnom željezničkom linijom integriranom u tunel pod La Mancheom koji u 35 minuta spaja dvije obale, između Pas-de-Calaisa u Francuskoj i Kenta u V. Britaniji.

Ostali su korisnici Eurostara, brzog putničkog vlaka koji povezuje Pariz i Bruxelles s Londonom. Prosječno od puštanja u promet 1994., gotovo 50.000 osoba prolazi svakodnevno tunelom, priopćio je operator tunelom.

Početkom kolovoza ove godine postignut je rekordan promet nakon 1999. zahvaljujući posjetiteljima Olimpijskih igara u Londonu.Eurotunel, koji je imao brojne financijske poteškoće od osnutka, oporavio se 2011. i zabilježio neto dobit od pet milijuna eura u prvom polugodištu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram