Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2012

Agrokor izdao obveznice vrijedne više od 4 milijarde kuna

Agrokor je izdao obveznice u iznosu od 325 milijuna eura te 300 milijuna dolara, a jamstvo su na burzi potvrdili Ledo, Jamnica, Konzum i Zvijezda te tako zaključio transakciju čiju je cijenu ponude odredio još krajem rujna...

Obveznice s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u kombinaciji dolara i eura, koje se izdaju i koje su ponuđene na inozemnim tržištima kapitala na naplatu dospijevaju 1. veljače 2020. Prinos na obveznice do dospijeća iznosi na obveznice denominirane u eurima 9,1 posto, a na obveznice denominirane u dolarima 8,9 dolara.

Ukupna vrijednost obveznica preračunata u kune je oko 4,17 milijarda. Sredstva od ovog izdanja koristit će se zajedno s novcem u blagajni za otplatu postojećih zaduženja prema sindiciranom kreditu, klupskom zajmu te zajmovima EBRD-a, IFC-a i Credit Agricolea, priopćio je Agrokor.

Istovremeno sa izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom -Unicredit Group.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram