Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2012

[INFOGRAFIKA] Botovi čine čak 16 posto internetskog prometa u SAD-u

Možda niste znali, ali dobar dio internetskog prometa generiraju računalni programi koji se pretvaraju da su pravi živi korisnici...

Gotovo da ne postoji vlasnik veće ili manje internetske stranice, foruma, bloga ili Facebook stranice - a da nije čuo za pojam internetskih "botova". Riječ je o posebno pisanim računalnim programima koji se predstavljaju pod krinkom pravih ljudskih korisnika.

Bilo da je riječ o pisanju lažnih komentara na forumima, ilegalnoj krađi sadržaja ili ono što posebno zabrinjava oglašivače - automatiziranim klikovima po oglasnim jedinicama, botovi stvaraju velike probleme cijeloj internetskoj industriji.

Kako je objavila tvrtka Solve Media - internetski botovi čine čak 16 posto internetskog prometa u SAD-u, a u Singapuru zapanjujućih 56 posto! Prema nekim procjenama botovi internetskom oglašavanju nanose štetu koja se kreće između 612 milijuna i 4,7 milijardi dolara.

Sve o botovima doznajte na infografici koju objavljujemo u nastavku...

 

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram