Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2012

Srbija u Kini traži spas od bankrota i gospodarskog sloma

Srbija je u skupini zemalja s veoma visokim javnim dugom, koji će do kraja godine dosegnuti 60 posto bruto domaćeg proizvoda...

Izjavio je to u Beogradu član Fiskalnog vijeća Srbije Vladimir Vučković upravo na dan kad je Srbija od Kine zatražila kredit do 850 milijuna eura.

Vučković je tijekom seminara o ulozi parlamenta u proračunskom odlučivanju i planiranju upozorio da se više ne može govoriti kako Srbija ima nizak javni dug kao prije godinu ili dvije. Srbijanskoj vladi sugerirao je da se kao orijentirom u formuliranju fiskalne politike koristi starim gospodarskim pravilom o ograničavanju javnog duga do 45 posto BDP-a.

Istovremeno, beogradski mediji izvijestili su da se ministar financija i gospodarstva Srbije Mlađan Dinkić sastao s potpredsjednikom kineske Exim banke Liu Liangom i u ime srbijanske vlade zatražio dugoročni kredit do 850 milijuna eura koji bi Srbija iskoristila za gradnju autocesta.

Ako bi se postigao dogovor o povoljnim kamatnim uvjetima, ugovor s bankom i izvođačima radova bio bi potpisan do kraja 2012, a radovi bi počeli 2013, prenose tamošnji mediji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram