Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2012

Nikad bolje: Jesen stigla, a dubrovačke ulice prepune turista i gostiju...

I u drugoj polovini rujna Dubrovnik je pun turista...

Prepun je Stradun, tarace, gužva je u ulicama, u luci, na plažama, parkinzima – kao da je srce ljeta. Da se kroz gužvu turista na Stradunu ne probijaju pučkoškolci s pretrpanim školskim torbama, ne bi bilo razlike između srpnja i rujna.

I službeni rezultati kojima se nedavno pohvalila Turistička zajednica grada Dubrovnika potvrđuju kako je Dubrovnik u turizmu svakako na hrvatskom vrhu SEnD 5. rujna ostvareno je dvomilijunto noćenje, i to šesnaest dana ranije nego rekordne prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

Potpuna popunjenost od početka godine u dubrovačkim hotelima iznosi 110 dana, a u privatnom smještaju 44 dana. Velika je to stvar za dubrovački turizam jer to znači da je i predsezona bila uspješna i da se razdoblje glavne turističke sezone produljilo.

Dubrovački su hoteli puni i trenutno gotovo nema slobodne sobe, potvrđuju i u Turističkoj zajednici, a valja napomenuti da je, iako od lani nije bilo velikih ulaganja u hotelske kapacitete, broj postelja u dubrovačkom privatnom smještaju narastao za čak tisuću!

Odlično je i u još državnom poduzeću Hotelima Maestral gdje su im hoteli puni sve do kraja listopada. I ugostitelji se hvale uspješnom sezonom u kojoj su, kažu, jedva primijetili da svijet trese recesija. Dobru turističku jesen svakako će zaokružiti kruzeri koji su već gotovo zaštitni znak dubrovačkog turizma, ali i nesnosnih ljetnih gužvi, kad u grad dovedu i više od deset tisuća ljudi dnevno, zbog čega hotelski gosti sve češće i dolaze izvan sezone. Kruzeri će, pa i oni veliki, pristajati i tijekom jeseni, a posljednji ovogodišnji kruzer u grušku luku uplovit će dan poslije Božića.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram