Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2012

Tržište novca: Rast tečaja EUR/HRK nakon intervencije HNB-a

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima bilo razmjerno živo u pogledu kretanja tečaja EUR/USD...

U prvom dijelu dana tečaj se najprije spustio s razine od 1,308 dolara za euro malo ispod 1,300 dolara za euro uslijed pojačane zabrinutosti u pogledu ekonomskog oporavka eurozone i prethodnog razmjerno snažnog rasta tečaja EUR/USD (tijekom prošlog tjedna). Ipak, u drugom dijelu dana, euro je djelomično nadoknadio gubitke pa je trgovanje zatvoreno na 1,305 dolara za euro, što je razina na kojoj je trgovanje bilo otvoreno, tako da na dnevnoj razini nije bilo promjene. Jutros je trgovanje otvoreno snažnijim padom vrijednosti eura pa se trenutno tečaj EUR/USD ponovno nalazi ispod 1,300 dolara za euro.

U srijedu je kuna nastavila jačati naspram eura te je tečaj EUR/HRK dospio na razine oko 7,380 kuna za euro. Na spomenutim razinama je HNB intervenirao te otkupio 58,1 mil eura po prosječnom tečaju 7,406215 kuna za euro. Dan je zatvoren na razinama oko 7,400 kuna za euro.Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,393747 kuna za euro, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram