Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2012

Da li je "Argument" naziv novih hrvatskih dnevnih novina?

Posljednjih nekoliko tjedana sve se češće spominje "tajni" projekt novih hrvatskih dnevnih novina iza kojeg navodno stoje Denis Kuljiš i menadžer Marjan Jurleka...

Direktor Vjesnik tiskare već je potvrdio kako je s Marjanom Jurlekom potpisao ugovore o tiskanju i najmu prostorija dosadašnje redakcije lista Vjesnik kojeg je vlada naprasno ugasila. Jurleka i Denis Kuljiš krajem kolovoza su demantirali glasine o pokretanju novih dnenvih novina, dok je Kuljiš rekao kako planira pokrenuti novinski portal "Asfalt" koji još uvijek nije zaživio.

Kuljiš i Jurleka poznata su imena u hrvatskom medijskom prostoru. Kuljiš, koji nakon otkaza u Jutarnjem listu, od travnja piše kolumne za Večernji list.

Marjan Jurleka svoju karijeru u medijima započinje kao glavni urednik popularnog tjednika Start od 1988. do 1990. Novinarstvo nakratko prekida radeći kao glasnogovornik američkog veleposlanstva u Zagrebu, da bi nakon toga prešao na dužnost glasnogovornika Hrvatskog telekoma. Kao zaposlenik austrijske Styrije, postaje član Uprave Večernjeg lista, gdje radi do 2009. Jurleka je nakon otkaza u Večernjem listu, otišao u drugu Styrijinu tvrtku Digtel, u kojoj radi bivši glavni urednik Večernjeg lista Miljenko Manjkas.

Kako je pokretanje novih medija, u trenutku kada je hrvatski medijski prostor posebno pogođen posljedicama općeg gospodarskog stanja u zemlji i padom kupovne moći građana, riskantan potez koji ne obećava brzu zaradu, logično je pitanje ima li pokretanje novih medija i političku pozadinu. Odgovor stoga treba potražiti i u činjenici približavanja lokalnih izbora, u koje sve opcije na hrvatskoj političkoj sceni polažu velike nade, komentirali su s portala Dnevno.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram