Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2012

Svjetsko tržište: Bez važnijih objava, povratak optimizma na tržišta...

Jučer na svjetskim tržištima nije bilo značajnijih objava, dok će danas u fokusu biti objava prodaje novih stambenih objekata u SAD-u...

Cijene sirove nafte na svjetskim su tržištima jučer nastavile blago rasti pa se Brent cijena približila razini od 115 dolara po barelu, a WTI cijena razini od 97 dolara po barelu.

I jučer je na svjetskim tržištima nastavljeno pozitivno raspoloženje potaknuto jačanjem očekivanja da će ESB kupovati obveznice perifernih članica eurozone te na taj način omogućiti jeftinije financiranje i obuzdati fiskalnu krizu u eurozoni. Posljedično, njemački desetogodišnji prinos je drugi dan za redom nastavio rasti te je jučer trgovanje zatvorio na razini od 1,56 posto.
S druge strane, obveznice perifernih članica su ostvarile rast.

Uz to, na španjolske obveznice je pozitivno utjecala i činjenica da je uspješno izdano planiranih 4,5 mlrd. eura. Desetogodišnji se prinos spustio na 6,20%, što je najniža razina od početka srpnja, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram