Nakon dosta nagađanje, nepotvrđenih glasina i nesužbenih informacija  – Facebook je danas napokon načinio prvi korak u industriju online klađenja…

Naime, na Facebooku je danas pokrenuta “Bingo Friendzy” video igra u kojoj igrači mogu igrati “Bingo” za pravi novac. Ovo je prvi put da je na Facebookovoj platformi pokrenuta “prava” casino igra u kojoj igrači neće igrati za virtualne žetone već za pravi novac.

Iza razvoja igre stoji Gamesys, jedan od najvećih online kladioničarskih operatera u Velikoj Britaniji, a Financial Times piše kako je igra u ovom trenutku rezervirana isključivo za punoljetne građane Velike Britanije.

Omogućavanje igara za pravi novac mogao bi biti iznimno lukrativan potez za Facebook koji se u posljednje vrijeme našao na meti svojih dioničara koji očekuju snažniji rast prihoda od najveće svjetske društvene mreže.

Najveća tvornica Facebook igara, Zynga, nedavno je potvrdila kako od iduće godine planira pokrenuti poker servis na kojem će se moći igrati za pravi novac.

Najveću prepreku ubrzanijem razvoju kladioničarskih igara na Facebooku i dalje predstavljaju rigorozni američki zakoni o online industriji igara na sreću…