Div iz kalifornijskog Cupertina navodno je zainteresiran za preuzimanje malo poznate društvene mreže…

Riječ je o TheFancy.com, društvenoj mreži za lajkanje zanimljivih proizvoda i brendova, koja pomalo nalikuje na Pinterest (u smislu koncepta), ali s puno snažnijom e-trgovinskom komponentom koja društvenoj mreži omogućuje da ubire proviziju na proizvodima koje njezini korisnici kupuju.

Iako TheFancy do sada nije bio pretjerano poznat izvan američkog tržišta – riječ je o projektu koji je pokrenut 2009. godine, a koji se može pohvaliti da ima financijsku podršku suosnivača Twittera i Facebooka, kao i francuskog PPR-a, Guccijevog vlasnika.

Prema pisanju BusinessInsidera vrijednost TheFancyja procjenjuje se na oko 100 milijuna dolara.

BusinessInsider također navodi, pozivajući se na naimenovane izvore, kako je Apple spreman kupiti TheFancy i spojiti ga s iTunesom kako bi pojačao svoju e-trgovinsku ponudu. Na koji točno način – u ovom trenutku nije sasvim jasno.

BI je jedini blog koji je objavio ovu informaciju, pa nismo sasvim sigurni da li je riječ o neprovjerenim glasinama ili je Apple zaista spreman otvoriti svoju “ratnu škrinju” i ispljunuti više od 100 milijuna dolara za ovu društvenu mrežu…