Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2012

Slavko Linić: Do kraja mjeseca objavljujemo prve liste poreznih dužnika

Ministar Slavko Linić bio je gost HTV-ovog središnjeg večernjeg Dnevnika...

"Prve liste poreznih dužnika građani će moći vidjeti 31. srpnja. Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji redovito plaćaju poreze i koji su uredni. Prema tome želimo napraviti vrlo jasnu razliku između urednih i neurednih. Kritike u tom dijelu nismo baš voljni saslušati", rekao je u intervjuu HTV-u ministar financija Slavko Linić.

"Isplata plaća, mirovina i svih socijalnih davanja nije upitna i sredstava za to će biti, ali u okviru predviđenih veličina. Naša obveza mora biti da se prestanemo zaduživati iznad mogućnosti. Da bismo to prestali, moramo smanjiti deficit. Tu je na prvom mjestu za iduću godinu gospodarski rast, ulaganje u privredu i otvaranje novih radnih mjeta. U isto vrijeme i nadalje i odricanje i štednja. Štednje će biti u dijelu subvencija te racionalno trošenje sredstava za plaće, ali ne van onoga što se trenutačno pregovara sa sindikatima", rekao je Linić.

Istaknuo je da će Vlada raditi na smanjenju deficita ako se proračun bude punio bolje od predviđenog.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram