Zatvori
Poslovni Puls
01/06/2012

Na pomolu spajanje Croatia Airlinesa i slovenskog Adria Airwaysa?

Mogućnosti suradnje nacionalnih zrakoplovnih kompanija Hrvatske i Slovenije, prometna infrastruktura, te zajednički napori u međunarodnom lobiranju za prometne koridore bili su u središtu razgovora ministra za promet Siniše Hajdaš Dončića i njegova slovenskog kolege Zvonka Černača koji su se u četvrtak sastali na svom radnom susretu u slovenskom Otočcu na Krki...
Kako je javila Slovenska tiskovna agncija STA, slovenski je ministar nakon razgovora izjavio da su razgoarali o razvoju prometnih koridora, te se usuglasili oko potrebe povezivanja luke Rijeka i luke Koper u okviru inicijative suradnje komercijalnih luka u sjevernom Jadranu, kako bi se postigli dodatni sinergijski efekti.

Što se tiče suradnje Croatie Airlinesa i slovenske nacionalne kompanije Adria Airways, Černač je rekao da je povećanje sinergijskih učinaka dobrodošlo, te da nije isključeno niti strateško povezivanje kompanija. Regionalna ili bilateralna suradnja na razini avio kompanija nije isključena niti u slučaju da Adria Airways dobije stranog strateškog partnera koji bio u tu kompaniju investirao, istaknuo je Černač.

Ministar Hajdar Dončić je rekao da se sa slovenskim kolegom dogovorio da uprave Croatia Airlinesa i Adria Airwaysa "nježno i bez turbulencija" počnu razgovarati o mogućoj suradnji, bilo na području marketinga, vlasništva ili strateškog povezivanja.

Nijedna strana ne isključuje nijedan od mogućih modela suradnje zrakoplovnih kompanija a zbog osjetljivosti teme odlučili smo se za racionalan pristup, istakli su ministri, potvrdivši da su govorili i o infrastrukturi na međudržavnoj granici, cestama, mostovima, te međusobnoj potpori u međunarodnom lobiranju oko trasa prometnih koridora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram