Zatvori
Jasmin Hadzic
28/05/2012

[VIDEO] Hej Liniću, pogledaj kako Japanci reklamiraju svoje državne obveznice

Evo ideje za našeg ministra financija Slavka Linića...

Dok se u Hrvatskoj tek stidljivo s vremena na vrijeme raspravlja o uvođenju tzv. "narodnih obveznica" - japansko ministarstvo financija ovih je dana objavilo kako samo ove godine planira izdati 33,7 milijardi dolara vrijedne "rekonstrukcijske obveznice". Prihod od prodaje ovih obveznica bit će iskorišten za obnovu dijelova Japana koji su teško pogođeni prošlogodišnjim potresom i tsunamijem.

No, kako piše Wall Street Journal, zbog nezainteresiranosti ulagača japansko ministarstvo financija odlučilo je angažirati žensku pop grupu AKB48 koja bi trebala (citiramo WSJ) "uzbuditi ulagače". Iako možemo vidjeti faktor zabave u plesu mladih i oskudno odjevenih djevojaka - čisto sumnjamo da će ozbiljni ulagači zagristi za ovaj "mamac". U kampanji japanske vlade za promociju "rekonstrukcijskih obveznica" pojavit će se i brojne druge zvijezde iz javnog života, poput Hakuhoa - prvaka u sumo hrvanju.

Zanimljivo, ovo nije prvi put kako japansko ministarstvo financija koristi seksi-marketinške taktike.

Prije dvije godine jedna marketinška kampanja japanskog ministarstva financija svodila se na ideju da će kupnja državnih obveznica japanske biznismene učiniti privlačnijima suprotnom spolu.

U nastavku možete pogledati kako izgleda nastup "promotora" japanskih državnih obveznica AKB48...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram