Kriza u većini “tradicionalnih” poslovnih sektora i jačanje regionalne IT i tehnološke scene – dovele su do toga da su male, ali ambiciozne startup tvrtke po prvi put prepoznate kao iznimno poželjni poslodavci…

Balkanci su izgleda “poludjeli” za startupovima! Kriza u tradicionalnim poslovnim sektorima i mainstream uspjeh velikih (uglavnom američkih) IT kompanija dovele su do toga da mladi sve češće prepoznaju startup tvrtke kao iznimno poželjne poslodavce.

U istraživanju koje je proveo srbijanski job portal Infostud – IT startupovi Nordeus (proizvođači popularne Facebook nogometne aplikacije Top Eleven) i Limundo (istoimeni aukcijski servis) proglašeni su najboljim poslodavcima u kategoriji malih poduzeća. Nordeus je osvojio prvo mjesto, na drugom je mjestu IKEA, a treći je Limundo.

Nordeus je ujedno proglašen i najboljim regionalnim poslodavcem.

Startup scena u cijeloj regiji svakim danom sve više jača i, čini se, privlači sve više pozornosti stranih ulagača. Tako su nedavno u Hrvatskoj startupi Farmeron i KupiMe osigurali izdašne financijske investicije.

U usporedbi s ostatkom gospodarstva – za IT sektor “zabava” još uvijek traje i sve je bolja…