Hrvatski premijer Zoran Milanović iz Bruxellesa je poručio sindikatima kako je došlo vrijeme za ozbiljnu analizu “beneficija” u kojima uživaju zaposlenici javnog sektora…

“Hrvatska je zadržala skoro sva radna mjesta u javnom sektoru, državnoj upravi i javnim poduzećima, koja uopće nisu restrukturirana. Hrvatska je potpisala niz kolektivnih ugovora koji nas opterećuju. Mi želimo sačuvati radna mjesta, skoro sva ako je moguće te sačuvati razinu plaća. Kada to pogledamo to je već strašno puno, mnoge od europskih država su išle ispod toga”, izjavio je u Bruxellesu premijer Zoran Milanović.

Dodao je kako su prava koja idu iznad toga, dodaci i božićnice – “uspomene iz nekih ljepših vremena”. “Bitno je raditi i primati plaću. Vjerujem i očekujem razumne sugovornike. Nemojmo ići na galamu, takva su vremena prošla, ako su ikad u Hrvatskoj bila. Bio bih najsretniji kada bih kao predsjednik vlade koja vodi državu, mogao, pod navodnicima, svima dati dvije tisuća eura plaće, ali to je nemoguće”, rekao je Milanović i dodao kako je uvjeren da će sindikati shvatiti situaciju i trenutak u kojem se Hrvatska trenutno nalazi.

“(Sindikati) To su itekako razumni ljudi. I oni žive od toga, primaju plaću od toga kao i ja”, zaključio je premijer.