Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2012

Air France želi uštedjeti 2 milijarde eura, pa otpušta 5.000 zaposlenika!

Problemima pritisnut francusko-nizozemski avioprijevoznik Air France-KLM u malo više od tri godine planira ukinuti 5000 radnih mjesta...

Više od polovine radnika zahvaćenih tom mjerom trebalo bi otići dobrovoljno, uz otpremnine, izvijestio je francuski dnevnik Le Figaro, a prenosi HRT.

Uprava računa da će 800 radnika napustiti poduzeće uobičajenim odljevom, ali namjerava svima, uključujući i pilote, ponuditi opciju dobrovoljnog odlaska uz otpremninu. List la Tribune piše pak da će tu mogućnost moći iskoristiti između 2500 i 3000 zaposlenih.

Glasnogovornik Air France-KLM-a ističe da pregovori sa sindikatima o mogućnostima smanjenja troškova još nisu završeni i da se objava o smanjenju broja zaposlenih ne očekuje prije kraja lipnja. "Ekonomska situacija u Air Franceu zabrinjava, posebice zbog izrazito slabe konkurentnosti. Nastavljamo s planom koji bi nam trebao omogućiti da do kraja 2015. ponovno postanemo konkurentni, i na razini uprave i u razgovorima s predstavnicima radnika", priopćio je glasnogovornik kompanije.

Planom rezanja troškova, uključujući zamrzavanje plaća i smanjenje investicija, u Air France-KLM-u žele uštedjeti najmanje dvije milijarde eura. Cilj je smanjiti i neto dug za dvije milijarde eura, na oko 4,5 milijardi eura do kraja 2014.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram