Zatvori
Jasmin Hadzic
17/05/2012

Na Virgin Atlanticovim letovima uskoro ćete moći koristiti mobitele, ali neće biti jeftino

Aviokompanija britanskog tajkuna Sir Richarda Bransona namjerava se pozabaviti najčešćom pritužbom putnika...

Dobre vijesti za sve koji često putuju na Virgin Atlanticovim letovima.

Britanska aviokompaniju uskoro će svojim putnicima punuditi mogućnost korištenja mobitela (razgovori, SMS poruke, internet) putem GPRS protokola. Usluga će se prvo uvesti na zrakoplove Airbus330 koji prometuju između New Yorka i Londona, a do kraja godine mobiteli će se moći koristiti na ukupno 20 Virgin Atlanticovih zrakoplova, poručili su iz te britanske aviompanije.

Iz Virgina poručuju kako su sigurni da će njihovi putnici cijeniti mogućnost korištenja mobitela na velikim visinama tijekom dugačkih letova.

Ipak, ima jedna mala sitnica...

Samo korištenje bit će iznimno skupo - pozivi će se naplaćivati oko 1,20 dolara po minuti razgovora.

"Usluga je namijenjena za korištenje u iznimnim situacijama, kada putnici trebaju hitno poslati SMS, nazvati nekoga ili pristupiti svom emailu", objasnili su iz Virgin Atlantica.

U početku će samo korisnici O2-a i Vodafone mobilnih mreža moći koristiti ovu Virginovu uslugu, no uskoro će i drugi mobilni provajderi biti uključeni u program.

CNET napominje kako VA-ov veliki konkurent British Airways i neki blisko-istočni avioprijevoznici već nude mogućnost korištenja mobitela za vrijeme leta...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram