Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2012

MEDIJI: Kina zabranila rad tamošnjem ogranku katarske Al Jazeere

Katarska TV kuća Al Jazeera ima problema u Kini...

Naime, kako javljaju tamošnji mediji, službeni Peking u ponedjeljak je zabranio rad kineskom ogranku katarske satelitske mreže Al Jazeera. Melissa Chan, dopisnica iz Kine, je morala napustiti Peking u ponedjeljak navečer, nakon što je Vlada odbila rutinski zahtjev za izdavanje novih akreditacija. Vlada je zabranila i postavljanje novog dopisnika na njeno mjesto.

Chan je odbila dati izjavu o odlasku, a Vladini motivi nisu sasvim jasni. U medijskim kuloarima kruže priče da je kinesko političko vodstvo razljutio dokumentarni film na engleskom jeziku o kineskoj reedukaciji osoba u radnim kampovima koji je Al Jazeera snimila van granica Kine.

U radnim kampovima disidenti često služe svoju kaznu, a u dokumentarnom filmu su ti kampovi označeni kao oblik robovlasništva gdje milijuni zatvorenika stvaraju  proizvode koje širom svijeta prodaju velike kompanije.

U izjavi Kluba stranih dopisnika u Kini je rečeno da Chan nije imala direktnu ulogu u stvaranju dokumentarnog filma koji je naljutio Kineze i da Vlada nije dala jasan razlog zbog čega su odbili da joj obnove vizu, piše New York Times. Dužnosnici Al Jazeere su izrazili žaljenje zbog zatvaranja ogranka u Kini i rekli su kako su i ranije spriječavani u proširivanju svog poslovanja u toj azijskoj zemlji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram