Švedski ShipPax Information, tvrtka specijalizirana za pružanje informacija o industriji brodskog prijevoza putnika i tereta, dodijelila je nagradu za inovativna rješenja u 2011. godini brodu “Piana” izgrađenom prošle godine u Brodosplitu…

Ro-paxu “Piana” nagrada je dodijeljena za potpunu protupožarnu zaštitu i za koncept restorana, stoji u obrazloženju nagrade ShipPax Informationa u kojem je navedeno i kako su članovi ocjenjivačkog suda impresionirani primijenjenim rješenjima, priopćila je služba za odnose s javnošću splitskog brodogradilišta.

Brod “Piana” je namijenjen prijevozu putnika, osobnih i teretnih vozila te opasnog tereta na relaciji Marseille-Bastia i predan je francuskom naručitelju u prosincu 2011. godine.

Piana je sofisticiran i tehnički zahtjevan brod čiji je projekt razvijen u Brodosplit-Brodogradilištu.

To je drugo prestižno međunarodno priznanje “Pian”i. Naime, The Royal Institution of Naval Architects, međunarodno udruženje stručnjaka s područja brodograđevne industrije, obrazovnih institucija i organizacija, koje okuplja stručnjake iz više od 90 zemalja, nedavno uvrstilo “Pianu” među najistaknutije brodove 2011. godine, te joj dodijelilo priznanje “Significant Ships 2011”.