Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

Iznenađenje: Britanski milijunaši i milijarderi izašli iz krize bogatiji nego ikada prije!

Bogatstva 1000 najbogatijih ljudi Velike Britanije narasla su 4,7% i sada iznose 414,6 milijardi funta (674 milijarde dolara, 508 milijardi eura ili više od 3800 milijardi kuna - gotovo 38 godišnjih državnih proračuna Hrvatske) unatoč povišenoj stopi nezaposlenosti i strogim proračunskim rezovima vlade. Potučen je prethodni rekord od 412,85 milijardi funta...

U zemlji je 2011. bilo 77 milijardera, što je novi rekord unatoč recesiji u zemlji, podaci su tradicionalne liste najbogatijih stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva za 2011., a koju objavljuje britanski The Sunday Times.

Indijski magnat čelika Lakshmi Mittal osmu je godinu zaredom na čelu popisa, iako mu je vrijednost bogatstva pala za 27%, na 12,7 milijardi funta, zbog niže cijene dionica ArcelorMittala.

Iza njega je uzbečki rudarski magnat Alisher Usmanov koji ima oko 30% tvrtke vlasnika nogometnog kluba Arsenal.

Vlasnik Chelsea FC, Rus Roman Abramovič je 3. na popisu s 9,5 milijardi funta.

Najbogatiji milijarder britanskog podrijetla tek je na četvrtome mjestu. Riječ je o Geraldu Cavendishu Grosvenoru, šestom vojvodi od Westminstera, koji je s 3. mjesta pao na sedmo s bogatstvom procijenjenim na 7,35 milijardi funta.

Popis Sunday Timesa, na kojem su osobe koje žive u Velikoj Britaniji, uzima u obzir imovinu poput zemljišta, nekretnina i udjela u tvrtkama, ali isključuje bankovne račune.

Pročitajte još:

- Kaže jedna novinarka: Vladimir Putin je najbogatiji čovjek na svijetu s bogatstvom od 70 milijardi dolara?

- Snalažljivi bogataš proveo noć u zrakoplovu kako bi izbjegao plaćanje poreza Velikoj Britaniji

Foto: wordincarnate.wordpress.com, Izvor: HRT

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram