Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2012

Njemački low cost avioprijevoznik Germanwings zatvara vrata, ukida se i do 3.000 radnih mjesta?

Kako javljaju njemački mediji, Lufthansa planira ugasiti svoje "jeftine" prijevoznike - Germanwings i Eurowings, a isplative domaće i europske letove povjeriti novoj tvrtki, Direct4you...

Obično dobro informirani tabloid Bild objavljuje detalje korjenite reforme poslovanja Lufthanse. Zbog gubitaka Germanwingsa koji je uzrokovao da i čitav koncern Lufthanse prošle godine objavi gubitak, planira se već 1. siječnja 2013. iz ukupne flote izdvojiti 80 do 90 zrakoplova u novu tvrtku, Direct 4 you i njoj povjeriti većinu letova unutar Njemačke, javlja DW.

U tu tvrtku bi se trebao integrirati Germanwings, a od 2015. i Eurowings kako bi od prvog dana te godine ta nova tvrtka preuzela direktne letove izvan glavnih zračnih čvorišta Lufthanse, dakle Frankfurta i Münchena. Sjedišta nove tvrtke bi trebali biti Köln i Berlin, a smisao je zapravo oprostiti se od najmanje 3.000 radnih mjesta gdje bi zaposlenici ili prihvatili mjesto u novoj tvrtki - u pravilu lošije plaćeno, ili bi morali otići jer njihova tvrtka više neće postojati.

Bild tvrdi kako uprava Lufthanse još nije prihvatila ovaj plan sanacije, ali kako je to "samo pitanje vremena".

O svemu tome se još raspravlja i Lufthansa želi svakako dobro razmisliti prije nego što ugasi brand Germanwings koji je već stekao ime i popularnost u čitavoj Europi. Ali ipak, predstavnik Lufthanse nije želio niti glasno i jasno reći da je napis u tabloidu - izmišljotina.

Pročitajte još:

- Low cost avioprijevoznik Germanwings proširuje svoju ponudu uvođenjem novih zračnih linija prema Rijeci

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram