Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2012

Pazite što pišete: Mladi Britanac ide na sud zbog neprimjerenih komentara na Facebooku

Britanski tinejdžer je optužen za rasizam te će se morati braniti na sudu nakon što je prošlog tjedna na Facebooku komentirao šest ubijenih britanskih vojnika u Afganistanu...

Azhar Ahmed (19) je na svom profilu kritizirao pozornost koju u medijima dobivaju ubijeni vojnici te usporedio s civilnim žrtvama u afganistanskom ratu koji vodi NATO. Ahmed je uhićen u petak i optužen preko vikenda te je pušten uz jamčevinu, pišu britanski mediji, a prenosi Index.

Na sudu u West Yorkshireu će se od optužbi za rasizam braniti u petak. "Ljudi pričaju o smrti vojnika. Što je s nevinim obiteljima koje su brutalno ubijene, ženama koje su silovane, djecom koja su masakrirana", napisao je u svom statusu Ahmed i poručio Englezima da su im neprijatelji talibani, a ne nevine i ranjive obitelji.

"Svi vojnici trebaju umrijeti i ići u pakao", napisao je Ahmed te dodao kako su ti vojnici sigurno završili u paklu. Na internetu se već pojavila i peticija u kojoj se traži da se zbog zločina iz mržnje prema britanskim vojnicima Ahmed pošalje u zatvor.

Šest Britanaca je prošlog tjedna poginulo u Afganistanu kada je njihovo oklopno vozilo naletjelo na bombu na jugu Afganistana. Većina njih bila je stara između 19 i 21 godinu. To je najveći pojedinačni gubitak za Britance u Afganistanu od 2006. godine.

Pročitajte još:

- Pazite što pišete na Twitteru i Facebooku o poslodavcu i šefovima – mogli biste završiti na ulici

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram