Zatvori
Jasmin Hadzic
13/03/2012

Porsche iz McQueenovog filma "Le Mans" prodan na aukciji za 25 milijuna kuna

Ljubitelji brzih superautomobila, ovo je za Vas...

Ova fenomenalna cestovna jurilica koja je povučena s tržišta zbog "nepoštene prednosti" koju je imala nad konkurencijom - prodana je ovih dana na aukciji u Floridi za 4,4 milijuna dolara (nešto manje od 25 milijuna kuna), javlja DailyMail. Riječ je o naskupljem Porscheu svih vremena - 1973 Porsche 917 / 30 Can-Am kojeg će se neki sjetiti iz legendarnog filma "Le Mans" sa Steveom McQueenom.

Riječ je o automobilu koji dostiže maksimalnu brzinu od nevjerojatnih 385 kilometara na sat, a Porsche je izradio samo dva primjerka ovog specijalno dizajniranog trkaćeg stroja.

Aukcijska kuća Gooding and Company koja je posredovala pri prodaji ovog monstruma, samo je prošlog tjedna prodala 17 legendarnih Porsche modela za više od 36 milijuna dolara. Direktor spomenute tvrtke David Gooding ističe kako su bogataši spremni izdvojiti sve više novca za kultne primjerke iz Porscheove kolekcije.

Pročitajte još:

- Proizvođači luksuznih superautomobila zabrinuti zbog “usporavanja” kineskog gospodarstva

- Pozor idioti milijunaši: Ova igračka – replika Lamborghinija prodaje se za samo 25 milijuna kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram