Prvi hrvatski električni auto XD tvrtke DOK-ING stigao je na svoje finalno odredište – Geneva Motor Show...

U sklopu dm zelene turneje, na putu od Dubrovnika do Geneve dugačkom preko 1.415 kilometara, vozački tim Marko Lasić Nered  i Tomislav Boško iz tvrtke DOK-ING prvi su hrvatski električni automobil punili u dm prodavaonicama kako bi javnost upozorili na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila koja su iznimno isplativ i ekološki prihvatljiv oblik prijevoznoga sredstva.

“Zapravo još ne možemo vjerovati da je ova zelena avantura gotova. Drago nam je da smo i mi imali svoga konja za trku na tako prestižnom događanju i da je i tamo privukao pažnju. XD je vizualno jako atraktivan, softverski izuzetno jak i izuzetno ekonomski isplativ te u potpunosti pogoduje okolišu i njegovoj zaštiti i kao takvog ga prepoznaju. Ipak, najvažnije od svega nam je poruka ova dm zelene turneje koja je došla do šire javnosti, osobito u Hrvatskoj, bitno je da se o ovoj problematici priča i da se na njoj radi”, istaknuo je Nered, idejni začetnik i organizator projekta.

Zelena turneja prvog hrvatskog električnog automobila održana je pod pokroviteljstvom dm-a kao dio dm green city projekta.

Pročitajte još:

Prvi hrvatski električni automobil Dok-ing XD predstavljen na prestižnom sajmu automobila u Los Angelesu

Ma kakav Ferrari i Lamborghini – pogledajte kako izgleda hrvatski Concept One (VIDEO