Zatvori
Poslovni Puls
27/02/2012

G20 ministri financija pozivaju eurozonu na nova ulaganja u krizni fond. Njemačka nezainteresirana...

Zemlje eurozone moraju uložiti više novca u krizni fond kako bi se stvorili uvjeti da im zemlje skupine G20 priskoče u pomoć, poručili su ministri financija 20 najvećih razvijenih i gospodarstava u razvoju na sastanku u Mexicu...

Ministri su kazali da je taj potez ključan za njihovu odluku da osiguraju više sredstava za Međunarodni monetarni fond (MMF) kako bi mogao pomoći zaduženoj regiji.

"Eurozona mora prvo posegnuti u džep a to, iskreno rečeno, nije učinila", rekao je britanski ministar financija George Osborne. "Dok to ne učini, ne dolazi u obzir da Velika Britanija a vjerojatno ni drugi izdvoje dodatni novac za MMF."

Svako povećanje zajmodavnih kapaciteta kriznog fonda eurozone vjerojatno će dodatno pojačati pritisak na vodeća gospodarstva eurozone, pogotovo Njemačku. Uoči sastanka skupine G20 njemački ministar financija Wolfgang Schäuble napisao je u članku objavljenom u meksičkim novinama El Universal da je protiv takvog poteza.

Ministri financija G20 upozorili su također da su rizici za globalni gospodarski rast i dalje vrlo izraženi.

Pročitajte još:

- Evo što se i nama može dogoditi: EU zaustavlja poticaje Mađarskoj zbog proračunskog deficita

- Europa ponovno u panici zbog Grčke: Niti 230 milijardi eura pomoći neće biti dovoljno za spašavanje!?

Foto: Wikimedia, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram