Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2012

Linić opravdava prodaju Croatia osiguranja i HPB-a: Zar mislite da će nam svijet vječno davati novce?

Nakon što su sindikati ministra financija priupitali za opravdanost najavljene privatizacije Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke (HPB), Linić nije oklijevao s odgovorom...

"Pitanje privatizacije nije pitanje radničkih prava, nego je pitanje odnosa političkih stranaka. Neka se bave i politikom, ali neka građanima hrvatske kažu kako ćemo zatvarati preveliku potrošnju. Jer i ovako s privatizacijom mi imamo deficit od blizu deset milijardi kuna i svatko misli da će nam svijet vječno davati novce. Možda, ali uz kamatu od 20 posto, samo ne znam tko će moći plaćati takvu kamatu", poručio je ministar financija Slavko Linić i upozorio kako je vrijeme da počnemo mijenjati loše navike.

"Polako ljudi moraju shvatiti da se ne može vječno živjeti na dug, jer taj dug košta i košta, pa će on biti osnova vraćanja, kamate će biti osnove vraćanja, a ne plaće državnih službenika i ne politika zdravstvene i mirovinske reforme. U tome treba biti odgovaran, ova vlada će nastojati biti odgovorna, a svatko ima pravo na svoje mišljenje", rekao je Linić.

Prodajom HPB-a i Croatia osiguranja, te još nekih državnih udjela u privatnim tvrtkama, država bi mogla zaraditi oko dvije milijarde kuna. Zainteresiran rovinjski Adris navodno nudi milijardu kuna za trećinu  Croatia osiguranja.

Ministar financija kazao je kako će nova privatizacija biti potpuno otvorena svim zainteresiranim strankama i dodao kako očekuje veliki interes.

"Nitko od nas nema volje praviti se važan i reći da sve zna. Dio nas je već radio privatizaciju, uvijek su bili javni natječaji", poručio je Linić.

Pročitajte još:

- Vlada želi da Hrvatska poštanska banka (HPB) nakon privatizacije ostane u vlasništvu hrvatskog kapitala

- Slavko Linić Reutersu potvrdio novi krug privatizacije i otkaze u javnom sektoru

- MMF poručuje: Sorry Hrvati, ali morate još dodatno rezati ako namjeravate preživjeti ovu krizu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram