Zatvori
Poslovni Puls
20/01/2012

Sukob oko Formule 1: Mladen Jergović i Davorin Štetner posvađani oko razloga prekida suradnje

Mladen Jergović, dugogodišnji član najužeg tima Berniea Ecclestonea i stručni komentator F1 utrka, za Index je potvrdio da više ne surađuje s hrvatskim vlasnikom licenciranih TV prava F1, grupom Kreator...

Odnos Mladena Jergovića i Davorina Štetnera, vlasnika Kreatora, već duže vremena nagrizaju nesuglasice financijske prirode. Jergović tvrdi da je u zadnji trenutak spasio Štetnerov projekt "regionalne F1" koji je mladog poduzetnika lansirao na tržište velikih "igrača", kada mu je pred sam početak sezone posudio dio novca za kupnju tv prava.

"Prošlog proljeća, kada je posao već praktički bio sklopljen, nastala je rupa i netko je to morao zakrpati. Štener me zamolio i ja sam pristao izaći mu u susret. Nisam želio da Hrvatska po prvi puta nakon 40 godina ostane bez prijenosa najbržeg sporta na svijetu", obrazlaže Jergović koji je sa Štetnerom sklopio ugovor o zajmu sa striktnim rokom povrata novca od mjesec dana. Radi se o iznosu od 50 tisuća eura.

Štetner ne dovodi u pitanje da ugovor, a time i pozajmnica, postoje. Ne negira i da postoje određena kašnjenja u isplati, ali ističe da je Kreator grupa zapravo prekinula suradnju s Jergovićem, i to još u prosincu zbog  nerealnih honorara koje je tražio za komentiranje utrka u narednoj sezoni.

"Upravo suprotno, nisam želio s ovim izlaziti u javnost dok je trajala sezona. Nisam želio da upropastimo dobar projekt, no kad je sezona završila, intenzivirao sam svoja potraživanja. Nismo se pomakli s mjesta i poduzeo sam ovršne procese za povrat novca. U ovim okolnostima, jasno je da moja buduća suradnja s Kreator grupom nije moguća. Znam i da Štetneru nije drago što sam o svemu obavijestio Berniea Ecclestonea, no ipak sam ja za njega radio 15 godina. Štetner mi se čak i prijetio, no o tome ne želim. Poduzeo sam neke korake i po tom pitanju", ispričao je Jergović Indexu koji je prošle godine u prijenosima hrvatskih regionalnih TV stanica komentirao sve treninge i utrke Formule 1 te vodio emisiju F1 Cafe.

"Znam i da će Štetner sve ovo demantirati, već me molio da ne idem s pričom u javnost. No, po mom viđenju, iscrpili smo sve mogućnosti da dođemo do razumnog rješenja", zaključio je Jergović.

Imao je pravo. Štetner je demantirao njegovu priču, ali je za Index iznio zanimljive detalje suradnje s Jergovićem.

"Kreator grupa prekinula je suradnju s gospodinom Jergovićem koji je dosad komentirao utrke Formule 1. Na raskid suradnje odlučili smo se jer je gospodin Jergović inzistirao na znatno većem honoraru u odnosu na prošli angažman. Usporedbe radi, Jergovićev honorar za prošlosezonski prijenos utrka Formule 1 bio je na razini komentatora BBC-a. Na nerealne zahtjeve gospodina Jergovića u ovako teškim vremenima nismo mogli pristati. Kreator je dosad ispunio sve svoje poslovne obveze prema svojim suradnicima, a tako će činiti i ubuduće. Gospodin Jergović pozajmio je Kreator grupi 50 tisuća eura po kamati od 14 posto. Dio novca vratili smo sukladno ugovoru, a tako će biti i s ostatkom poslovne pozajmnice", ispričao je Štetner.

Novo:

U razgovoru za PoslovniPuls, Davorin Štetner poručuje kako "Jergović nije otišao zbog novca već je pokušao medijski iskoristiti situaciju kako bi ispalo da je on otišao, a ne dobio negativan odgovor od Kreatora".

Pročitajte još:

- Nakon Formule 1, Kreator grupa u Hrvatsku donosi i izravne prijenose Moto GP utrka!

- Čovjek koji je odgovoran za TV prijenos Formule 1 u Hrvatskoj – želi ulagati u ambiciozne startup projekte!

Foto:YouTube, Izvor: Index.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram