Zatvori
Jasmin Hadzic
19/01/2012

Supruga ženskara Dominique Strauss-Kahna na čelu francuskog izdanja bloga Huffington Post?

Arianna Huffington i AOL nastavljaju širenje svog medijskog carstva...

Kako javlja New York Times, poznati news blog Huffington Post u partnerstvu s francuskim dnevnim listom "Le Monde" uskoro namjerava pokrenuti lokaliziranu verziju pod očekivanim nazivom "Le Huffington Post". Zanimljivo, šuška se kako će na mjesto glavne urednice francuskog izdanja najvećeg svjetskog bloga biti imenovana Anne Sinclair, supruga bivšeg čelnika MMF-a Dominique Strauss-Kahna.

Sinclair, bogata 63-godišnjakinja, nije stranac u svijetu medija. U 80-tima je bila udarna francuska televizijska zvijezda s vlastitom TV emisijom koja se emitirala svaku nedjelju, a u kojoj je Sinclair intervjuirala poznate političare i svjetske zvijezde poput Madonne. Čak je intervjuirala i svog budućeg supruga Strauss-Kahna koji je tada bio zamjenik francuskog ministra.

Reuters doznaje kakoje Sinclair već angažirala osam novinara koji će uređivati "Le Huffington Post" sa sjedištem u Le Mondeovom pariškom neboderu.

A Huffington Post s francuskim izdanjem nastavlja širiti svoj doseg...

Tako sada postoji kanadsko i britansko izdanje popularnog američkog news-bloga, a Arianna Huffington nedavno je bila na pregovorima u Španjolskoj gdje će uskoro biti pokrenuto i španjolsko izdanje pod nazivom "El Huffington Post" u partnerstvu sa španjolskom novinskom kućom "El Pais".

Pročitajte još:

- Osnivačica HuffPosta – Arianna Huffington postala zvijezda vlastitog crtanog stripa!

- Zaposlenici Huffington Posta na AOL-ovom preuzimanju izgubili 50 posto vrijednosti svojih dionica

Foto:Flickr/IMF

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram